2019. december 2., hétfő

167 cm, Blizzard Viva RTX női carving síléc (2017-es modell) - Jelenlegi ára: 29 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 167 cm
Rádiusz/fordulókör: 16, 5 m
Szélességi paraméterek: 116-74-102
Technológia jellemzők:
All-Terrain Rocker technológia
Duratec technológia
X-frame dupla üvegszálas erősítés
Cap side oldalél
Marker TP10 Demo W gyári női kötéssel (rugóerősség 2. 5-10. 0 DIN között állítható)
 
Blizzard Viva RTX (2017-es modell):
Különböző sebességek mellett is nagyon jól teljesítő síléc. Tip rokcer felhajlításával könnyebben kezdhetők vele a kanyarok, camber közép része pedig biztost tartást ad a havon. 74mm-es derekával rendkívül fürgén rakható élről élre és kiválóan teljesít a rövid és közepes íveken.  Súlya véget egy egész napon át úgy csúszkálhatunk vele, hogy nap végére sem fog túlzottan elfáradni a lábunk.
A Wordskitest szerint, melyen 4 nap alatt több mint 200 meghívott hobbi és profi tesztelő értékel „ vakteszt” alapján 220 pár top sílécet, női Allround kategóriában 2017-ben az aranyérmet az RTX testvérmodellje a Blizzard Viva RC kapta, ami alátámasztja megbízhatóságát.
Tip Rocker technológia:
A Rocker sílécek ívének eleje és végpontja közelebb van egymáshoz, mint a hagyományos síléceké (camber), mivel mindkét oldala pár centiméterrel a vége előtt enyhén fel van hajlítva, hogy pontosan mennyivel, ez adott típusoktól függ. A Tip Rocker annyiban különbözik az All-Mountain rocker lécektől, hogy kizárólag a léc eleje van hajlítva. A síléc terheletlenül előhajlított állapotban van, középső része a talajon fekszik, csőre felhajlik. Talpán terhelve és terheletlenül azonos profilt képez. Megdöntve fokozatosan nő az effektív élhossza. Előnye, hogy kezdőként, középhaladóként könnyebben elsajátítható vele a kanyaródás, mivel talpon fordulva kisebb felületet kell mozdítani, illetve élre fordítva kijön a léc hosszúságából fakadó stabilitás. Hátránya inkább a verseny síknél jön elő.
Duratec technológia:
A Duratec új héjborításokat foglal magában, amelytől tartósabbak és jobb mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek a lécek. TPU Foils (0. 7mm) Az aktív felfüggesztésű "Full Suspension" kötés rendszerekhez magasabb teljesítményű lécre van szükség. Mivel a Suspension technológiának a lelke a dugattyús csillapítás, amely a hagyományos léceknél akár 15-ször gyorsabban reagál a változásokra, ezért vastagabb TPU fóliát használnak az építéshez. A vastagabb fólia karbonszállal erősített alapokra épül, amely így nagyobb teljesítményre, dinamikára és csillapításra képes.
 
Állapot:
Használt lécből fakadóan a felső felületén lehet egy-két kisebb karc, de jó állapotnak örvend. Talpa karcolásoktól mentes, hibátlan. Éle kb. 1, 5 - 2 mm között van, ezért még sok élezést kibír. Frissen élezve, waxolva, és a szezonra teljeskörűen felkészítve adom át.
 
Kinek ajánlóm:
Kezdő és középhaladó női síelőknek ajánlom, mivel könnyű, ezért kevésbé gyakorlott síelők is könnyen használhatják, viszont merev, ezért nagyobb tempónál is kivalló stabilitást kölcsönöz. Ha egy 10-es skálán szeretnénk meghatározni, hogy pontosan milyen sítudáshoz illik leginkább a síléc, és az egyes szám a kezdő, a 10-es pedig a versenyzői szint, akkor az adott léc az 3, 4, 5, 6-os számokat kapná.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 29 990 Ft
Az aukció vége: 2019-12-23 15:06 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts